Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Опашки за нови лични документи догодина, МВР готви екшън план

Снимка: Мениджър Нюз

Допълнителни приемни и екипи с мобилни скенери за отпечатъци са част от мерките, които МВР организира отсега заради очакван наплив догодина за нови лични документи. В периода 2020-2021 изтича 10-годишният срок на валидност на голям брой лични карти.

Част от работещите звена в "Български документи за самоличност" ще преминат на плаващо или увеличено работно време, а за избягване на опашки, звената ще подлежат на ежедневен контрол. При нужда ще се организират работни места на двама служители за всяко гише.

Освен това ще има и възможност за специфичен прием при постъпили искания от ведомства, кметства и други да имат възможност групово да подадат документи.

Услугите за електронно издаване на лични карти и паспорти ще се популяризира чрез медиите. Гражданите ще бъдат информирани за промяната на работното време на звена и приема на документи чрез мобилни биометрични станции.

Подаването на заявления за издаване на лични документи ще може да се прави във всяко едно районно управление от гражданите с постоянен адрес в областта, в която живеят.

Вече са предприети и действия за осигуряване на допълнителни помещения и разкриване на работни места в административните звена на други държавни органи и местната власт, където ще могат да се подават заявления и връчват лични документи.

От МВР са изпратили и молби за осигуряване на места в Съдебната палата в София и Софийският районен съд за подаване на документи и издаване на документи за самоличност.

още от България