Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Опит за сблъсъци между двата протеста в София. Блокирани са централни улици и кръстовища

Булевардът на разделението. Снимка: Борислав Миразчийски/ Мениджър Нюз

Напрежението между двата протестиращи лагера в София тази вечер рязко нарасна след като част от протестиращите пред президентството се опита да тръгне към Министерски съвет, предаде БТА. Полицията успя да овладее ситуацията и направи жива верига. Служителите на реда са обстрелвани с яйца, бутилки, чуват се и гърмежи на бомбички.

Опитът за пробив на кордоните стана в момент, в който протестът пред Министерски съвет приключи и хората започнаха да се изтеглят. Част от тях обаче тръгнаха към Народното събрание. Натам поеха и протестиращи срещу правителството, а полицията прави всичко възможно да ги държи разделени.

Блокади се образуват периодично по централни столични улици и кръстовища. Част от градския транспорт е блокиран. Една от горещите точки е кръстовището на ул. "Раковска" и бул. "Дондуков". Протестиращи срещу правителството препречиха пътя на автобусите, с които по-рано днес пристигнаха поддръжници на правителството в района на храм-паметника "Александър Невски".

Столичната улица "Граф Игнатиев" е изпълнена с протестиращи и полиция. Вече има и първи арести. Към кръстовището на "Дондуков" и "Раковски" се насочват още полицейски сили.

Блокада има и на "Орлов мост".

още от България