Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Още 2 нови обвинения срещу Васил Божков

Снимка: Архив

Две нови обвинения е повдигнала прокуратурата на Васил Божков, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Задържаният в Обединените арабски емирства (ОАЕ) бизнесмен вече е обвиняем и за търговия с влияние, както и притежание на културни ценности без необходимата регистрация и азрешение за това.

“Така обвиненията срещу него стават общо 11”, уточни прокурор Милева.

Продължава и работата по документите за неговата екстрадиция, които вече надхвърлят 200 страници на арабски език.

До края на седмицата материалите ще бъдат изпратени на Министерство на правосъдието, което от своя страна ще ги изпрати в емирствата като с тях ще мотивира искането за екстрадиция.

Междувременно тече паралелен сюжет, според който Божков, който от две седмици е задържан в Абу Даби, е направил постъпки пред чужда държава да бъде пуснат от ареста незабавно. Това съобщи БНТ като се позова на собствени, добре информирани източници, близки до разследването. Според оперативна информация, с която те разполагат, в Абу Даби са пристигнали руски граждани, които са се застъпили пред местните власти за пускането на Васил Божков от ареста.

Според ТВ Европа посредник в уреждането на застъпничеството от трета страна е

Георги Попов, официалният собственик на футболен клуб „Левски“ и приближен на Васил Божков. Връзките на Попов с руските служби датират още от времето на социализма, припомня телевизията и цитира данни според които

Попов е бивш секретен сътрудник на отдел 05 на Управлението за научно-техническото разузнаване към Първо главно управление на Държавна сигурност.

още от България
23
Неделя
Февруари