нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Още 52 800 дози от ваксината на AstraZeneca пристигнаха у нас

Getty Images

Камион с 52 800 дози от ваксината на AstraZeneca пристигна тази сутрин у нас, минути след 8:00 ч., като незабавно е създадена организация те да бъдат разпределени в 28-те регионални здравни инспекции в страната. 50% от пратката ще отиде в кабинетите на личните лекари.

„Зелените коридори“, които бяха спрени вчера, вероятно ще продължат работата си днес според здравния министър проф. Костадин Ангелов. До обяд ще се реши възможно ли е това.

Директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов посочи, че в болницата има записани лица по различните фази от ваксинационния план, очакващи пристигането на нови флакони от препарат срещу COVID-19. По-рано за БНР той заяви, че „зелените коридори“ няма да бъдат възстановени. „По-добре да се изчака 2-3 дни и тогава, когато има наистина достатъчно количества“, каза той.

Разпределението на новата пратка по области ще е на база на броя на населението, стана ясно от брифинг на директора на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов. Той увери, че втората доза от иРНК ваксините на Pfizer и Moderna се пази за лицата с получена първа доза.

 

В понеделник се очаква да пристигнат още 21 060 дози от ваксината на Pfizer.

още от България