Затвори

Тъжен край на спасителната акция в Рила. Издирваната туристка е загинала

Снимка: Shutterstock

Откриха тялото на изчезналата в неделя туристка в Рила, предаде bTV, позовавайки се на информация на Планинската спасителна служба.

65-годишната жена е паднала от скали близо до Рилския манастир, след като през уикенда предприема самостоятелен поход в планината. За последно тя е била забелязана жива край хижа „Мальовица“.

Заради лошите метеорологични условия обаче тялото ѝ най-вероятно няма да бъде транспортирано днес, тъй като мястото е трудно проходимо.

Малко след като планинската служба съобщи за трагичният завършек на спасителната операция, БТА публикува информация, че загиналата жена е Лили Тодорова - бивш сътрудник на информационната агенция .

„Любовта към планината отне живота на нашата бивша колежка Лили Тодорова. Дългогодишен журналист на БТА и бивш главен редактор на "Вътрешна информация", тя ще остане като един от най-ярките и колоритни образи, с огромно сърце, неподражаемо чувство за хумор и всеотдайност към работата и хората. След оттеглянето си от активната журналистическа дейност, тя не спря да се развива и да търси нови начини за развитие. Догодина й предстоеше да завърши докторантура в Богословския факултет, свързана с друга нейна страст - хоровото пеене и църковнославянската музика. Лили е и дългогодишен доброволец в стационара за наркомани и алкохолици в Суходол. В събота тя се отправи на поредния планински преход в любимата й Рила планина. Днес тялото й бе открито в района на Белия улей, до Рилския манастир. БТА изказва съболезнования на близките и на семейството на Лили.“, гласи съобщението на агенцията.

 

 

 

 

още от България