нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Почина икономистът Владимир Каролев

На 60-годишна възраст почина финансистът Владимир Каролев, предаде bTV.

Икономистът е издъхнал тази нощ около 1 ч. след близо шест месеца, прекарани в кома, съобщиха за медията от болница „Токуда“, където той бе настанен

Каролев беше в тежко състояние след падане в Пирин. Той изчезна на 9 май, като на следващият ден бе открит от планински спасители в безпомощно състояние. Първоначално той беше настанен в болница в Разлог с тежки травми, а после транспортиран в „Пирогов“. В началото на септември той беше изписан от „Пирогов“ и приет в друго лечебно заведение, избрано от неговото семейство за рехабилитация.

Финансистът се появява в обществено-политическото пространство като автор на статии по икономически теми, публикувани в периодичния печат. През 2001 г. става активен участник в предизборната кампания на НДСВ. През 2003 г. е избран за общински съветник в София от листата на НДСВ и е преизбиран през 2007 и 2011 г.

През есента на 2011 г. Владимир Каролев е кандидат за кмет за София, издигнат от НДСВ, а през ноември същата година подава оставка като общински съветник с цел фокусиране върху професионалната си кариера.

още от България