Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Потенциална трета жертва на един от убийците от Негован

Снимка: Мениджър нюз

Възможно е да има трета жертва на Пламен Шляпашки - един от убийците от Негован. Близките на мистериозно починала възрастна жена подозират, че тя е станала жертва негова жертва, предаде NOVA.

Става въпрос за 85-годишната Цветанка Стоянчева, чийто апартамент в столичния квартал „Гео Милев” бил продаден при съмнителни обстоятелства на Петър Петров от Радомир, а пълномощник е бил именно Пламен Шлапашки, който заедно с Георги Начев направи самопризнания за бруталното двойно убийство край Негован.

„Майка ми почина на 17-ти септември 2018 г. На 7-ми септември ми се обадиха от 1-во Районно управление и ми казаха, че майка ми е паднала между някакви коли. На място е отишла полиция. Закарали са я в болница. Там ми казаха, че майка ми е с инсулт в реанимация. Няколко дни лекарите се бореха за живота й, след това тя почина”. Това разказа пред NOVA дъщерята на починалата жена - Валентина Зашева. Тя казва, че малко преди смъртта си нейната майка е изтеглила от сметката си 70 000 евро от продадена земя, защото не е имала доверие в банките.

Тя казва, че майка й е живяла в апартамента с една от нейните сестри, която страда от деменция, като пояснява, че възрастната жена също е имала здравословни проблеми и понякога не е знаела къде се намира и не е разпознавала хората.

„Опитахме се да платим тока на апартамента и така разбрахме, че всъщност той е продаден на 27-ми юни 2018 година”, разказа още дъщерята на починалата.

По нейните думи майка и се запознава с Шляпашки посредством голямата й сестра Мая. Двамата са били колеги в Техническия университет, където Мая работи като чистачка. Тя споменава, че апартамента има нужда от ремонт, при което двете жени наемат Шляпашки като бояджия. Той започва да им изпълнява дребни поръчки, след което изведнъж парите изчезват от апартамента. Впоследствие се оказва че и жилището е продадено, казва Зашева.

„Подадохме жалба своевременно за евентуална имотна измама. Заведена е полицейска проверка, образувано е досъдебно производство, в момента случаят се разследва” заяви адвокат Виктор Димитров, като добави, че починалата жена  е упълномощила трето лице да продава жилището на когото той намери за добре.

„Завели сме гражданско дело, с което оспорваме сделките, тъй като жената не е била добре здравословно”, казва още той.

По думите му, близките на мистериозно загиналата възрастна жена искат ексхумацията й, за да се установят факти и обстоятелства, които имат значение за това дали е имало някакви вещества в кръвта й.

още по темата
още от България