нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Премиерът Борисов има COVID-19

Премиерът Бойко Борисов съобщи в профила си във фейсбук, че е заразен с новия коронавирус.

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с Covid-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!", написа премиерът в социалната мрежа.

Премиерът Борисов заедно с министрите на земеделието Десислава Танева, на финансите Кирил Ананиев, на регионалното развитие Петя Аврамова и отговорната за връзките с медиите Севделина Арнаудова от ГЕРБ, бяха поставени под карантина в петък следобед. Около 24 часа след това и след два отрицателни теста РЗИ обяви, че сваля карантината на Арнаудова и на Борисов, а по-късно и на финансовия министър. Те бяха контактни на далия положителен тест през седмицата Николай Нанков, зам.-министър на регионалното развитие.

Премиерът има инциденти, в които пренебрегва изискването за носене на маска, заради което Министерският съвет бе глобен няколко пъти. Миналия уикенд заедно с Николай Нанков и Десислава Танева Борисов бе на обиколка в Родопите и както обичайно управлява джипа, с който се придвижваха.

още от България