нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Проверяват секретаря на Икономическия университет във Варна за 1,36 млн. лв.

Shutterstock

Комисията за противодействане на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) на Сотир Цацаров е внесла искова молба на стойност 1,36 млн. лв. срещу проф. Стоян Стоянов от Икономическия университет във Варна. Въпросният, който главен секретар и преподавател, не е подал в срок годишната си декларация. В такива случаи законът предвижда пълна проверка, като стойността на иска е равна на установеното несъответствие между имущество и доходи, припомнят от комисията.

Проверка ще има и срещу бившия директор  на фонд „Земеделие“ Мирослав Николов. Той е с обвинение за умишлена безстопанственост, като се претендира сумата от 175 хил. лв.

Също така внесена е искова молба срещу Теодора Симеонова на стойност 431 хил. лв. Иска се и отнемане в полза на държавата на два недвижими имота и 2 моторни превозни средства. Симеонова е обвинена от прокуратурата за това, че е действала като помагач при изплащане на крупна парична сума по банков път на лице, което не е титуляр по сметка, без правно основание.

Срещу Георги Иванов се внася иск на стойност 131 761,49 лв. в Окръжен съд – Плевен. В исковата молба са включени и 5 недвижими имота и 4 моторни превозни средства. Той е с обвинение от прокуратурата за това, че като представител на държавно предприятие, умишлено е заблудил лице, че ще му посредничи в набавяне на документи за процедура по обществена поръчка, за да може конкретната фирма да получи одобрение при възлагането на поръчката.

В Окръжен съд – Варна се внася иск срещу Румен Славев на стойност 120 967.50 лв. Той е привлечен като обвиняем от прокуратурата за измама, представяйки се за служител на фирма, чийто продукти е следвало да бъдат предварително заплатени. Въпреки извършените парични преводи, продукти не са били доставени и по този начин е причинена вреда за пострадалите в особено големи размери.

 

 

 

още от България