нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Радев прекъсна извънредно визитата си в Естония

Снимка: Мениджър Нюз

Президентът на България Румен Радев прекъсна посещението си в Естония, защото преди отпътуването си за балтийската република е бил в контакт със заразен с COVID-19, съобщи руската агенция Интерфакс.

Радев пристигна в Естония вчера, 19 октомври за участие в срещата на Инициатива "Три морета", обединяваща 12 държави от Балтийско, Черно и Адриатическо море. 

За днес бе насрочена церемония за началото на неговото официално посещение в Естония, но в понеделник вечер станало ясно, че преди да излети за Естония той е бил в контакт със заразен с COVID-19, съобщи днес,  20 октомври, пресслужбата на президента на Естония, цитирана от Интерфакс.

След информацията за ситуацията с Радев са били предприети всички мерки за сигурност и по отношение на българската делегация, която бе изолирана в хотела си.

Радев не присъства в понеделник и на вечерята на Инициативата "Три морета" в Талин.

По-рано пресслужбата на българския президент излезе с друго съобщение. "Президентите на България и Естония Румен Радев и Керсти Калюлайд проведоха днес телефонен разговор. Предвид състоялата се вчера среща между двамата в Талин в рамките на инициативата „Три морета“, на която са били обсъдени темите от дневния ред на двустранните отношения, както и на инициативата за регионално партньорство, двамата взеха решение за отлагане на посещението на българския държавен глава в Естония, поради усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма.", гласи то.

Малко по-късно от "Дондуков" 2 излязоха с нова информация. " Президентът Румен Радев няма контакт с лице с установен към конкретния момент положителен резултат от тест за коронавирус.", се посочва в съобщение на прессекретариата на държавния глава в отговор на отправени въпроси от страна на медиите. "По време на посещението на държавния глава в Талин на българската делегация не е налагана карантина. Още на първия ден от пристигането на българската делегация в Талин на президента Румен Радев е направен тест за коронавирус, който е отрицателен, уточняват от прессекретариата на президента. Според информации в няколко национални медии президентската делегация, начело с Радев, вече лети обратно към България и се очаква да кацне към 18.00 часа тази вечер.

 

още от България