Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Рекордно количество кокаин в пратка с банани открито в складове в Бургас

Архив -Guliver/Getty Images

Над 120 килограма чист кокаин -рекордна до момента пратка, установявана в България бяха открити случайно в складове в Бургас. Наркотикът бил част от големи количества банани, доставени от чужбина за нашия пазар преди повече от месец. Служител в местен склад случайно се натъкнал на наркотика и веднага бил подаден сигнал в полицията.  

Пратката пристигнала в Бургас преди повече от 40 дни, бананите са приети в склада на „Интер цитрус“ ООД, след което са ескортирани до друга точка в България, където са оставени да зреят  - при най-добрите условия, за да се извърши този процес. Това била обичайната практика и се прилагала от години, съобщи бургаското издание Флагман.бг.

Преди няколко дни кашоните отново били върнати в Бургас, за да бъдат подготвени за пускането им в магазинната мрежа.

Служител на склада, който е сортирал продукцията преди тя да мине финална проверка, се натъкнал тази сутрин на дрогата, която била в кашони, прикрита само от ред банани отгоре. На този етап се предполага, че наркотикът е попаднал случайно в България, а най-куриозното е, че повече от месец е разнасян от склад на склад преди да бъде установен.

Очаква се по-късно прокуратурата и МВР да излязат с повече подробности  

още от България