нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Радев: Ще направя всичко възможно да имаме служебно правителство в сроковете според Конституцията

Снимка: m.president.bg

Очакванията към служебния кабинет са огромни. Това посочи днес държавният глава Румен Радев. Въпреки че не назова конкретни имена, който ще оглави назначеното от него правителство, президентът уточни, че това ще ще е мъж.

„Въпрос на баланс е да се намери най-добрият екип. Служебният премиер ще е българин, мъж”, заяви Радев при поднасяне на венци пред Паметника на незнайния войн в София по случай отбелязването на 76 години от победата над нацизма.

Държавният глава обясни, че за да има избори на 11-и юли трябва да се изчака до 11-и май за издаване на указ за назначаването на служебно правителство.

„Ще направя всичко възможно, по най-бързия начин да имаме служебно правителство в сроковете според Конституцията”, добави той.

Относно думите на премиера в оставка Бойко Борисов от вчера, че 45-ия парламент струва милиони, Радев отговори: „Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко. По-скъпо от избори, по-скъпо от харчовете за Народно събрание. Тя е в огромни размери и с нея трябва да се борим”, уточни президентът.

още от България