нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Румъния ни предаде босовете на ало измамниците от Горна Оряховица

Снимки: МВР/официален сайт

Петима от разбитата наскоро банда за телефонни измами у нас ни бяха върнати от Румъния днес. Те бяха арестувани при специализирана полицейска операция на румънска територия, състояла се на 18 април, а предаването им стана днес по обед на ГКПП "Дунав мост" и са от т.нар. йерархично ниво на бандата.

Петимата са на възраст между 24 и 36 години и са били обявени за международно издирване по искане на Специализираната прокуратура в България.

На 18 април бе предприета и мащабната акция в крайни квартали на Горна Оряховица, където бе ударено ядрото на бандата, занимаваща се от години с телефонна измама. Тогава бяха задържани петима „мулета”, 23-ма „въртачи”, които набирали телефонните номера на територията на България с измамни схеми, през които измъквали пари най-вече от възрастни хора. Бяха арестувани шестима от най-високото йерархично ниво на групата, включително и ръководителят й.

Според събраните досега данни, измамите, извършени от задържаната група, са за повече от 2 млн. лева.

Прокуратурата ще иска постоянен арест за предадените петима българи днес на границата с Румъния, каза говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева. ДНСК пък ще се заеме да провери доколко недвижимите им имоти са законно изградени и доколко за всеки от тях има строителни книжа. Ако такива няма, то незаконните строежи ще бъдат съборени.

още от България