нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

СДВР: Продължават разговорите за освобождаване на блокираните кръстовища

Снимка: Мениджър нюз

Продължават разговорите между полицията и протестиращите в палатковите лагери с цел да бъдат освободени блокираните кръстовища. Това съобщи на брифинг в Столична дирекция на вътрешните работи гл. инспектор Красимира Стоядинова от отдел „Охранителна полиция".

„Около 21 ч. събралото се множество се отправи от площад „Независимост“ на шествие към „Орлов мост", като част от протестиращите останаха на площада и поставиха палатки на пътното платно. При опити за разговори на полицейските служители същите категорично отказаха.“, заяви инспектор Стоядинова.

„Събралото се множество се установи на пл. „Орлов мост", където започнаха да изграждат барикади, като дърпаха кофи за смет, връзваха ги със синджири и преместваха кашпи и други паркови елементи като пейки върху пътното платно. В резултат на тези им действия в момента са изградени плътни и солидни барикади, които не позволяват преминаването на линейки, пожарни и други автомобили специализирани автомобили", коментира тя, като добави, че събралите се хора са отказали да разговарят със събралите се полицейски служители.

„Дори започнаха да събират камъни и стъклени бутилки, като уговорка помежду си, че ще ги използват в случай, че бъдат атакувани или спрямо хора, които са нежелани на техния протест. Имаше изключително много жени, присъстващи на пл. Орлов мост, което ограничи възможностите на полицейските органи да използват физическа сила, спрямо тях", каза още главен инспектор Стоядинова.

Тя уточни, че няма задържани след снощните протести.

Припомняме, че в 30-ия ден на недоволство срещу властта протестиращи отново разпънаха палатки на няколко места в София. Блокирани са „Орлов мост”, бул. „Княз Александър Дондуков”, „Цар Освободител” и кръстовището пред СУ.

От столична община съобщиха за промени на маршрутите на част от линиите на обществения транспорт поради затворени от протестиращи кръстовища на Орлов мост и пред Ректората.

Автобусни линии 9 и 75 обръщат на Военна академиия № 84, 184, 280 посока Орлов мост обръщат преди Орлов мост и обратно по маршрута.

№ 72, 76, 204 и 604 са отклонени по бул. „Драган Цанков“, бул. „П.Яворов“ и по маршрута двупосочно.

№ 94 обръща на ул. „Гурко“ и обратно по маршрута.

№ 213 е отклонен по бул. „Мадрид“, бул.“Ситняково“,по бул.“Цариградско шосе“ по маршрута си двупосочно.

Тролейбусите от линии № 4, 5, 8 и 11 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута.

№ 1, 2, 5, 7 и 8 посока Софийски университет „Кл.Охридски“ обръщат на кино Одеон

№ 7 от район „Люлин“ обръща на Сточна гара

№ 1, 2, 4 и 11 обръщат на ул. „Оборище“ и бул.“Васил Левски“.

още от България