Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

След новите шпионски разкрития - Външно привиква руския посланик у нас още днес

Снимка: Мениджър Нюз

Руският посланик у нас ще бъде привикан още днес във Външно министерство по повод огласеният по-рано днес сигналът от прокуратурата за извършван шпионаж от двама руснаци с дипломатически имунитет. Както ви информирахме по-рано главният прокурор е уведомил външният министър Екатерина Захариева за събраните доказателства по случая

В момента писмата от прокуратурата за двамата дипломати, срещу които са събрани доказателства за извършвана разузнавателна дейност, се разглеждат от компетентната дирекция в МВнР и в рамките на днешния ден посланикът ще бъде извикан във външното ни министерство, съобщи пред журналисти министър Захариева.

Писмата от прокуратурата са получени днес в МВнР и веднага са разпределени на компетентната дирекция, добави тя. Ще предприемем действията, които сме длъжни да предприемем, най-вероятно за обявяване за "персона нон грата" на двамата дипломати, коментира Захариева.

В края на октомври миналата година първият секретар на руското посолство у нас бе обявен за "персона нон грата", пак след разследване на прокуратурата, установило, че в продължение на година той е провеждал конспиративни срещи с български граждани сред които и държавен служител на ръководен пост с достъп до класифицирана информация. Русия тогава отговори с реципрочна мярка и изгони първия секретар на посолството ни в Москва.

още от България
25
Вторник
Февруари