Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

София притихна пред величието Господне, папата отслужва света литургия на площад "Батенберг"

С 15 минути по-рано от планираното започна светата литургия.

Очаква се службата на площад "Княз Александър Първи" да е най-масовото събитие с участието на Светия отец у нас. Над 7600 души се очаква да присъстват на литургията.

Минути преди началото на месата на папа Франциск, площад "Княз Александър Първи" е изпълнен с желаещи да чуят и видят Светия отец, а някои от тях и с очакване за чудодейно изцеление.

За събитието е подготвена специална сцена, където е изнесен олтар и разпятието, както и иконата Света Богородица от Несебър. Тя в украсена с цветя в бяло и жълто. Направен е и специален кордон, по който папамобилът ше дойде до сцената.

"В името на Отца и Сина, и Светия дух. Мирът да бъде с вас. Братя, преди да отслужим светите тайни, да признаем греховете си. Изповядвам пред всемогъщия Бог и пред вас, братя и сестри, че много съгреших с мисли, думи, дела и опущения. Моя вина, моя вина, моя преголяма вина. Затова моля блажената Мария, всякога Дева, всички ангели и светци, и вас, братя и сестри, да се молите за мене пред Господа, нашия Бог. Да се смили над нас всемогъщия Бог и след като ни прости греховете, да ни въведе в живот вечен.", започна литургията Папа Франциск.

още от България
19
Неделя
Януари