Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Соломон Паси: Има руски шпиони в България, 68 са само в посолството в София

Кадър: bTV

Няколкостотин са руските  шпиони в България, само в руското посолство в София са около 68 души - това заяви най-отговорно председателят на Атлантическия клуб у нас и бивш външен министър Соломон Паси в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Техните имена се знаят. Имахме великолепната възможност по повод отравянето на Скрипал в Лондон да изгоним един-двама от тях, но не го направихме”, сподели още той

Паси говори непосредствено след официално обвинения вчера в шпионаж председател на движението "Русофили", Николай Малинов, който отрече да е получавал пари от близкия до Кремъл бизнесмен Константин Малофеев и декларира, че е обиден от квалификацията "шпионин".

„Аз имам много по-високо мнение за руското разузнаване. То едва ли може да наеме шпиони, които да дойдат в bTV да обясняват, че не са шпиони”, коментира на свой ред Паси.

„Ако аз съм човек на отмъщението, в момента ще ръкопляскам на това, което се случва. През 2005 г. същият този „русофилски кръг” ме обвини в шпионаж в полза на Израел заради това, че като външен министър бях премахнал възможността Русия да има достъп до тайните на МВнР”, каза още Соломон Паси.

После разви иронична теза защо, според него в България няма русофили.

„Дали си русофил, или не се разбира от това къде си пратил детето си да учи. Ако си го пратил в Париж или Лондон, не си русофил. Ако си го пратил в Русия – си. Справка сочи, че в Русия има няколкостотин деца, които учат там. В цяла Европа са няколко десетки хиляди”, аргументира се Паси.

След това отправи сериозно предупреждение - в момента най-голямата опасност за Запада е руската пропаганда, която е много по-ефективна, мащабна и агресивна от когато и да било досега.

„Руската пропаганда атакува умовете и сърцата на младите хора", подчерта Паси.

 

още по темата
още от България
09
Понеделник
Декември