Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Времето: Студ и сняг, на места ще се образуват заледявания

Снимка: Pexels

С умерен северозападен вятър в страната ще нахлува студен въздух. Още в сутрешните часове, главно в Североизточна България и планинските райони, дъждът ще преминава в сняг и там на много места ще се образуват заледявания. В Предбалкана и по високите котловинни полета ще се образува тънка снежна покривка.

Привечер, на места и в Южна България дъждът ще се примесва със сняг, а в Северна България валежите ще спират и облачността там ще се разкъсва. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и минус 3 градуса, а максималните - между 2 и 7 градуса.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен, по високите части временно силен вятър от север-северозапад. По високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2 градуса, а на 2000 метра - около минус 1 граус.

По морето ще бъде облачно, с валежи от дъжд, като в следобедните часове от север валежите постепенно ще спират. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, който през деня постепенно ще отслабва. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 4 и 7 градуса. Температурата на морската вода ще е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На 3 декември слънцето ще изгрее в 07:39 часа и ще залезе в 16:54 часа. Продължителността на деня е 9:15 часа. 

 

още от България