Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Температурите скачат до 27 градуса

100

Типично мартенско време ни очаква през следващите десетина дни. Ще се редуват слънчеви, с дъждовни дни, а температурите ще варират в широк диапазон.

В следващите дни облачността ще бъде разкъсана, често значителна, на места е възможно да превали особено днес, отчасти в сряда. В четвъртък по-скоро в южните и източните райони на места е възможно да превали.

Температурите през деня слабо ще се понижат и ще бъдат между 12 и 17 градуса, като на запад ще е малко по-хладно, отколкото в източната част на страната. Сутрешните температури ще са положителни.

В петък и особено в събота ще се затопли, ще се усили южният вятър. В първия от почивните дни на места в Северна България хората ще се радват на максимални температури от 25-27 градуса, показва средносрочната прогноза, представена в Дарик кафе.

В събота срещу неделя ще вали и ще застудява.

Следващата седмица, когато настъпва астрономическата пролет, ще бъде по-студено. Във вторник, а след това и в четвъртък и петък нови средиземноморски циклони, които ще минават според компютърните модели по-южно от страната, ще донесат облаци и дъжд у нас. В края на следващата седмица ще има превалявания, като в планините, а и на места в Северна и Северозападна България ще може да се види и сняг.

още от България