Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тръгва по същество делото срещу семейство Баневи

Снимка: Архив/фейсбук

Специализираният наказателен съд започва разпитите по делото за пране на пари и  данъчни измами срещу Николай, Евгения и Мария Баневи, предаде БНР.

Николай Банев е с мярка за неотклонение „Задържане под стража”, която той обжалва няколко пъти, но спецмагистратите отказаха. Специализираният съд замени с по-лека мярка задържането под стража на Маринела Арабаджиева и я пусна под домашен арест заради влошено здраве. Майката Мария Банева е с мярка за неотклонение „Парична гаранция” и забрана за напуска пределите на страната.

В края на август прокуратурата приключи разследването срещу тримата и внесе обвинителния акт. Баневи са обвинени за участие в участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му - като негов помагач. Двамата са предадени на съд, като съизвършители в съучастие на изпирането на пари. Мария Банева ще отговаря пред съда за участието в организирана престъпна група.

Припомняме, че обвиненията завариха семейството в Ница в края на миналата година. Николай и Евгения Баневи бяха екстрадирани в София на 6 декември.

 

още от България
20
Понеделник
Януари