Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Версията на жената причинила катастрофата на магистрала „Тракия”

100

Снимка: Мениджър Нюз

Адвокатът на Цвета Таскова - жената, обвинена за тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия”, отнела живота на шест души, разкри спомените на клиентката си за злощастния ден.

Адвокат Георги Динев заяви в ефира на Нова телевизия, че към момента не е ясна цялата фактическа обстановка и няма изготвени експертизи. „Още в много начална фаза на разследването”, подчерта той.

„Това, което си спомня Таскова е следното: започнала е със скорост 110 км/ч да изпреварва, в началото на маневрата е усетила някаква несигурност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво. Опитала се е да го овладее, да го върне в дясно, но не е успяла. Тогава прави страничен удар с нейната дясна част в лявата част на автобуса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първоначалния шок, в момента възприятията й са по-скоро общи, отколкото детайлни”, заяви адвокат Динев.

„В резултат на това съприкосновение с автобуса, от този момент тя губи контрол върху управлението, според нея шофьорът на автобуса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двамата автомобила се закачат и заедно двата автомобила се насочват към канавката”, разказа адвокатът.

Той добави, че Таскова е била адекватна след удара, обадила се е на 112, помагала е на пострадалите, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на пострадалите до идването на линейките.

още от България
19
Събота
Януари