нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Времето: Облачно и дъждовно, със силен вятър по морето

Снимка: Shutterstock

Още преди обяд от запад-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. Около обяд отначало на места в западните райони, а до вечерта и на изток ще превали. По-значителни по количество ще са валежите в крайните южни райони на страната. Минималните температури в повечето места ще са между минус 1 и 4 градуса. През деня вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в Източна България и северно от планините и там дневните температури ще са по-високи, до около 13-14 градуса. В останалата част от страната максималните температури ще са предимно между 6 и 11 градуса.

Над планините облачността от запад-югозапад бързо ще се увеличи. От запад на изток ще превали дъжд, над около 1600-1700 метра - сняг. На места в масивите в Южна България ще има и по-значителни количества валежи. В ранните сутрешни часове в западните райони е възможно и на височина около 800-900 метра да прехвърчи сняг. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, а на 2000 метра - около минус 1 градус.

Над Черноморието около обяд облачността ще се увеличи. След обяд отначало в южните райони, а до вечерта и на север ще превали, в крайните южни райони има повишена вероятност за по-значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 12-15 градуса. Температурата на морската вода ще е 12-13 градуса. Вълнението на морето след обяд бързо ще се усили и ще е 3 бала, в крайните северни райони - 4 бала.

Слънцето в София изгрява в 07:32 часа и залязва в 16:56 часа. Продължителността на деня е 9 часа и 24 минути. 

още от България