Затвори

За последното денонощие са регистрирани 6 нови случая на COVID-19 у нас

Снимка: Shutterstock

За последното денонощие са регистрирани 6 нови случая на заразени с коронавируса у нас при изследвани 346 проби. Така общият брой на потвърдените случаи у нас става 2 519.Това съобщи  главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Най-много нови заразени има в София – 4, като в Благоевград и Пазарджик има по 1. От заразените 3 са настанени в болница.

Добрата новина е, че за последното денонощие няма починали от COVID-19, нито заразени деца или медици.

По повод на провеждащата се днес матура на зрелостниците доц. Кунчев каза, че училищата са едни от най-безопасните места, като са взети необходимите мерки срещу разпространението на каронавируса.

САЩ и Бразилия продължават да са световни лидери по нови заразени и смъртни случаи, като за последното денонощие са регистрирани съответно 20 350 и 16 409 нови случая и 638 и 480 смъртни случая.

На Балканите най-много новозаразени са установени в Турция  - 839 и 25 починали. В Румъния има 124 нови случая и 7 починали.  В Сърбия - 31 с 1 починал.  В Северна Македония - 62-ма новозаразени с двама починали.  В Босна и Херцеговина. - 16 нови заразени, а в Гръция - 2

още от България