Затвори

Забравиха 70-годишна жена за шест часа в скенера в болницата в Павликени

Снимка: Shutterstock

70-годишна жена бе забравена и оставена да лежи в скенера в общинската болница в Павликени в продължение на шест часа, предаде Нова телевизия.

Случаят е отпреди 10 дни, когато Асенка Христова е приета в лечебното заведение, за да бъде изследвана за заболяване на белите дробове.

След като закъснява да се прибере вкъщи, близките на възрастната жена започват да я издирват навсякъде, включително и на гробищата. Подават дори сигнал в полицията за изчезнал пациент. Няколко часа по-късно жената е открита вързана скенера и заключена в залата за изследвания.

Управителят на лечебното заведение Анета Кръстева заяви пред телевизията, че след извършена проверка се установява, че Христова е била е забравена в скенера от рентгеновия лаборант Камелия Кръстева. В момента тя е в отпуск, а управителят заяви, че ще бъде наказана.

От болницата поясниха, че продължителният престой на пациентката в скенера не е бил опасен за здравето, тъй като апаратът е бил изключен.  

Асенка Христова вече се лекува в болница  в столицата, а нейните близки категорично заявяват, че че ще съдят болницата в Павликени.

още от България