Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Започва срещата на върха между ЕС и Западните Балкани (снимки и видео)

100

Германският канцлер Ангела Меркел пристигна в София за срещата на върха днес и беше посрещната от премиера Бойко Борисов. Снимка: официална Facebook страница на българското европредседателство

ЕС и Западните Балкани си дават среща в София. Политическият елит на Европейския съюз се стече вчера в столицата, за да заседава по важни за бъдещето на Европа и света въпроси, сред които дигитализацията, развитието на транспортната инфраструктура, иранското ядрено споразумение и възможностите за присъединяване към ЕС на Западните Балкани. 

В София пристигнаха държавните и правителствените ръководители на държавите членки на ЕС, лидерите на държавите партньори от Западните Балкани, председателят на Европейския съвет Доналд Туск, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, комисарят за европейската политика за съседство и преговорите за разширяване Йоханес Хан и представители на Световната банка, Европейската инвестиционна банка и Европейската банка за възстановяване и развитие.

Срещата е в Националния дворец на културата.

Това е най-голямото събитие по време на българското европредседателство. Повече от 450 са гостите от делегациите.

Въпреки че във фокуса на дневния ред на европейските лидери е темата за Западните Балкани, се очакват коментари и във връзка с други актуални въпроси като отношенията със САЩ и Иран и новата бюджетна рамка.

 

 

 

 

 

 

още от България
18
Петък
Януари