Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Започват тестовете на тол системата. Още над 60 камери монтират до дни

861

Снимка: Мениджър Нюз/Дияна Георгиева

Има пълна готовност за тестване на тол системата в реално време, както беше обявено - от 15 май, съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Той информира, че 27 камери от нея са монтирани, а други 63, за които са издадени разрешения за строеж, ще бъдат монтирани в рамките на следващите няколко дни. Ще бъде направен и клип за това какво представлява тол системата като информационна система, предаде bTV.

Ще се търси баланс между частния и обществения интерес по отношение на тарифите, на обхвата на пътищата, които първоначално ще подлежат на толуване.

На среща с превозвачите ще бъде представен и анализ на състоянието на пътищата (основно втори и трети клас) във връзка с нулевата ставка, като идеята е тол системата да бъде изградена върху тези пътища, и когато те след време бъдат ремонтирани, ще бъдат включвани поетапно в обхвата й, каквото е желанието на транспортния бранш, изтъкна заместник-министърът.

Очаква се на предстоящата среща да бъде уточнено и колко километра ще бъдат безплатните пътища, очаква се да са минимум 13 000 километра, уточни Нанков. Маржът на толуваните пътища е между 5000 и 7000 километра, от общо 20 000 километра републиканска пътна мрежа.

още по темата
още от България
21
Събота
Септември