Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

243 са регистрираните случаи на коронавирус у нас

Ген. Венцислав Мутафчийски. Снимка: Архив

243 са вече диагностицираните случаи на COVID-19 в България. Новата положителна проба идва от София, като заразеният не е настанен в болница. С него регистрираните случаи за последното денонощие са 23. Това обяви на редовния сутрешен брифинг началникът на националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Той каза още, че от щаба ще предложат на министъра на здравеопазването да продължи мерките, които изтичат утре, до 12 април – във същия обем.

По думите на ген.-майор Мутафчийски „Пирогов“ има 4 интубирани пациенти в тежко състояние, единият от които – в критично. В болницата има и 7 пациенти в добро състояние.

Първите заразени в Габрово и Плевен са в добро състояние, но още не са изчистили вируса.

Началникът на националния оперативен щаб заяви още, че ще препоръча на министерство на здравеопазването да отпадне поименно изреждането на страните,  от които трябва да бъдат карантинирани пристигащите, а да бъде за всеки един, който пристига в България от чужбина.

„Включително и за чужденците, които желаят да посетят България. Да знаят, че 14 дни трябва да бъдат под карантина.“, поясни ген.-майор Мутафчийски.

още от COVID-19