нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Чехия обяви извънредно положение

Getty Images

Чехия отново влиза в режим на извънредно положение, в опит да ограничи втората вълна на новия коронавирус. Това стана ясно след извънредно заседание на правителството в страната, свързано с епидемичната обстановка.

„От 22 октомври в 6 ч. сутринта (до 3 ноември в 11:59 ч. вечерта) свободното движение на населението ще бъде забранено с няколко изключения – пътувания по работа, посещение на семейството, покупка на стоки от първа необходимост, за посещение на лекар или на властите“, написаха от службата на правителството в страната в официалния си профил в Twitter.

 

В допълнение магазините, ангажирани с продажба на несъществени продукти ще трябва да затворят до четвъртък „с изключения, подобни на тези по време на пролетните мерки“, като хранителни магазини и аптеки, предаде Politico.

Решението дойде, след като страната се превърна в едно от най-големите огнища на COVID-19 в Европа – регистрираните положителни проби в сряда са 11 984. За последните 24 часа починалите са 106-има.

По-рано днес вицепремиерът Ян Хамачек, който изпълнява функцията и на министър на вътрешните работи, обяви, че е сред заразените.

още от COVID-19