нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Хотелиерите предлагат държавата да плаща СПА почивка на ваксинираните

Getty Images

Българският съюз по банеология и СПА туризъм предложи държавата да плаща по 400 лв. на ваксинираните българи за СПА почивка в български хотели, с което да се стимулира имунизационния процес срещу COVID-19.

Бизнесът предлага парите да дойдат от Националния план за възстановяване и устойчивост, който днес  беше изпратен за съгласуване от Европейската комисия или от държавния бюджет, който се пълни с парите на данъкоплатците. Както е известно по Плана България трябва да получи 12 млрд. лв., които трябва да бъдат изхарчени за реформиране на икономиката в следващите 2 години.

СПА хотелиерите предлагат финансирането да бъде кръстено „Ваучери за здравна превенция“ и да бъде предоставено на българските здравно-осигурени граждани, след преминаване на пълен курс ваксиниране срещу COVID-19.

Предлага се продължителността на мярката да е 1 година. Предвижда се на човек да се плащат 400 лв., с които ваксинираният ще може да намали сметката си в хотела за период от 6 нощувки с включени 5 процедури за превенция или профилактика на здравето, ползвайки природния ресурс – минерални води и т.н.

Наскоро Министерството на здравеопазването започна томбола с подаръци за нововаксинирани хора, за да стимулира процеса по имунизация. Както е известно България е на опашката по дял ваксинирани от населението както в рамките на ЕС, така и сред страните от Балканския полуостров.

 

още от COVID-19