нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Отново възстановяват „зелените коридори“ в страната

Getty Images

От днес се възстановяват „зелените коридори“ в страната с цел поставяне на ваксина и на лица, които не попадат в целевите групи на по-рано обявените четири фази за имунизация, съобщиха от здравното ни министерство.

За имунизирането на лица извън приоритетните групи обаче има условие – да няма достатъчно желаещи от фазите I-IV от Националния план за ваксинация срещу COVID-19.

Около 8:00 ч. сутринта тази сутрин в България пристигнаха нови 52800 дози от препарата на AstraZeneca, които незабавно бяха разпределени е 28-те РЗИ в страната. 50% от количеството е предназначено са кабинетите на личните доктори.

Председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов е изпратил указания до председателите на Българския лекарски съюз, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и директорите на регионалните здравни инспекции за усвояване на всички получени днес дози.

Всички РЗИ в страната вече са получили разпределените им флакони. Вчера у нас „зелените коридори“ функционираха частично, там, където имаше последни бройки от ваксина срещу COVID-19.

Всички общопрактикуващи лекари в София ще получат по три флакона с 30 дози от пристигналите днес ваксини на AstraZeneca до изчерпване на количествата. Това съобщи директорът на Столичната РЗИ, д-р Данчо Пенчев, цитиран от bTV. 9300 са отделените дози от препарата за София.

още от COVID-19