нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Парична лотария за ваксинираните срещу COVID-19 стартира в Словакия

Снимка: Shutterstock

Паричната лотария за ваксинираните срещу коронавирус стартира в неделя в Словакия като целта й е да привлече жителите на републиката към ваксинация срещу коронавирус. Тя ще се провежда седмично до края на октомври. Наградният фонд на всяко теглене е 2 милиона евро. Максималната печалба е 100 000 евро, минималната е 1000 евро. Това съобщи радио RTVS, цитирано от Агенция "Фокус". 

Тези, които са получили сертификати за ваксинация, могат да се регистрират за участие на специалния уебсайт на Министерството на финансите. 

На 2 юли парламентът на Словакия одобри предложението на вицепремиера и министър на финансите на страната Игор Матович за финансово мотивиране на жителите на републиката да бъдат ваксинирани срещу коронавирус. 

В допълнение към лотарията, властите изплащат награди на гражданите, които могат да убедят другите в необходимостта от ваксинация. Така че, за всеки изпратен във ваксинационни центрове на възраст под 50 години, те ще могат да получат 30 евро, за тези от 50 до 60 години - 60 евро, а за тези над 60 години - 90 евро. 

Наградите за участие във ваксинацията се изплащат на тези, които са били ваксинирани между 1 юли и края на октомври на текущата година. Възможно е тази практика, както и паричната лотария за ваксинирани, да бъде продължена. 

По отношение на броя на хората, ваксинирани срещу коронавирус по отношение на броя на жителите, Словакия е аутсайдер в Европейския съюз. 

още от COVID-19