нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Полският президент Анджей Дуда и други общественици обявиха, че са с коронавирус

Guiliver/Getty images

Полският президент Анджей Дуда, кметът на Истанбул Екрем Имамоглу, българският евродепутат от ДПС Искра Михайлова са само неколцина от обществените личности, които съобщиха, че са заразени с коронавирус през последното денонощие.

Искра Михайлова съобщава, че е направила теста след пътуване в Брюксел, въпреки че не е имала симптоми. "В дните между 16 и 23 октомври бях във фактическа самоизолация и не съм била в контакт с никого. Надявам се всичко да мине леко. Обръщам се към всички - пазете себе си и останалите, спазвайте дистанция, носете маски. Бъдете здрави!", съобщава Михайлова, която бе министър на околната среда и водите в правиттелството на Пламен Орешарски. 

Всички те съобщават, че към момента са в добро състояние и са се самоизолирали. Кметът на Истанбул обаче е приет в болница, тъй като има треска и висока температура. "Прекарах нощта в болница", заявява Имамоглу във видео, снимано в болнична стая. Той обяснява, че е бил с треска и повишена температура. Екрем Имамоглу, който е опонент на президента Реджеп Ердоган, беше избран за кмет на Истанбул в повторените след опспорване избори през юни 2019 г. Оттогава между кметството и централната власт спорадично се повишава напрежението, включително при споровете за мерките за борба с коронавируса, отбелязва "Ройтерс".

още от COVID-19