Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Разболя се италианският говорител на щаба за борба с коронавируса. Подозират COVID-19

Анджело Борели. Снимка от официалния сайт на Департамента по гражданска защита в Италия

Началникът на италианската служба за гражданска защита Анджело Борели, който оглавява щаба за борба с коронавируса в страната и е негов официален говорител, също е развил симптоми на заразата. По тази причина, редовният следобеден брифинг на национално ниво днес бе отменен, предадоха международните осведомителни агенции. Борели е вдигнал висока температура  и е напуснал сградата на Департамента по гражданска защита като предпазна мярка. Данните за развитието на епидемията в страната ще бъдат обявени с прессъобщение, посочва БТА.  55-годишният Борели е бил изследван за коронавирус и резултатите още не са готови, съобщи агенция АНСА, като се позова на Службата за гражданска защита.
Преди три дни Службата за гражданска защита съобщи, че 12 нейни служители са дали положителни проби за коронавирус, а пробата на Борели е била отрицателна. Същият ден бившият ръководител на гражданската защита Гуидо Бертолазо съобщи, че и той се е заразил. 70-годишният Бертолазо беше нает миналата седмица от властите в Ломбардия, за да помогне за преустройството на залите на експоцентъра в Милано в болница, в която ще бъдат лекувани само пациенти с Ковид-19.
Италия остава най-засегнатата от нашествието на коронавируса европейска страна с общо над 69 000 доказани случая и 6800 починали по данни от вчера.

още от COVID-19