нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Обявиха затваряне на барове и дискотеки в София и други градове на страната

Кметът на София Йорданка Фандъкова нощните заведения в столицата ще бъдат затворени от неделя. Препоръчва се работодателите да освободят за онлайн работа всички екипи, които могат да работят от вкъщи, а университетите да обучават онлайн, когато това е възможно. Фандъкова подчерта, че ситуацията с недостига на лекарите и медицинските сестри е тревожна.

Междувременно вчера кметът на Перник Станислав Владимиров издаде заповед, с която се забрани дейността на дискотеките, баровете и нощните заведения. Ресторантите и кафенетата може да работят, но най-много до 22 часа. Забранени в града са и масови мероприятия на открито и закрито. Заповедта влиза в сила от днес за срок от 14 дни.

Днес на заседание на Областния кризисен щаб на Шумен бе също взето решение да бъдат затворени дискотеките и нощните заведения до 16 ноември. В града вече има над 100 хоспитализирани пациенти.  

В Сливен също бяха затворени дискотеките и нощните барове, отменят се празненства на закрито – включително сватби.

В Габрово спортните и културните изяви може да се осъществяват при до 30% от местата на съответните зали и съоръжения. Личните и семейни тържества на закрито се ограничават до 30 души, а за семинари – до 50 души. В ресторантите се допускат не повече от 6 души на маса. Носенето на маска на пазарите става задължително.

Затварят се всички пенсионерски клубове в Кърджали.

Събития на закрито в Троян и Ловеч може да се провеждат при максимум 30 лица за тържества и до 50 лица за конференции. Спортни състезания с публика се провеждат при 30% от капацитета на съоръжението.

още от COVID-19