нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Стад дьо Франс стана ваксинационен център

Видеокадър от YouTube

Френският национален стадион -Стад дьо Франс, бе превърнат в голям център за ваксиниране срещу КОВИД-19, предаде Франс прес.
По план всяка седмица ще бъдат поставяни по 10 хиляди дози във ваксинационния център на стадиона, в северното предградие на столицата Париж Сен Дени, който прие финала на световното първенство по футбол във Франция през 1998 г., донесъл историческа първа титла на домакините.

Друга "икона" на френския футбол - Стад Велодром в Марсилия (стадионът на местния отбор Олимпик) - вече e дом на подобен ваксинационен център.
Целта е имунизационната кампания в страната да бъде ускорена, за да бъде овладяно разпространението на новия коронавирус, отбелязва БТА.

Центърът в Сен Дени е снабден с дози от ваксините на американските компании Модерна (Moderna) и Пфайзер (Pfizer). Той ще работи от 9 до 20 ч. шест дни в седмицата, като половината инжекции са запазени за жители на северното парижко предградие.

Бедният департамент с около 1,6 милиона жители бе с най-висока смъртност по време на първата вълна на коронавируса във Франция, а сега е с най-много заразени на глава от населението.

още от COVID-19