Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Създадоха тест за откриване на антитела от коронавируса Covid-19

Снимка: Pedro Vilela/Getty Images

Американската лаборатория Abbot Laboratories създаде тест за откриване на антитела от коронавируса Covid-19. С него ще може да се установява дали хората са преболедували болестта, съобщи Business Insider.

Чрез тези тестове ще можем да отговорим на още по-важния въпрос дали можем да се заразим с вируса повторно, смятат от компанията.

От Abbot уточняват, че ще могат да изпратят 1 милион теста тази седмица до лаборатирии в САЩ. Машините ще могат да произвеждат 100-200 теста на час. Компанията планира да произведе 4 милиона теста през април и 20 милиона до юни. 

Abbott е сред най-големите фарма компании, които произвеждат тестове за изледване на създадени от организма антитела. Тестовете за антитела, известни като серологични тестове, откриват клетките в кръвта, които се борят с инфекцията. Хората могат да ги произвеждат след контакт с коронавируса, дори и без да развият симптоми.

Освен това Abbot разполага и с бърз тест, който може да установи след около 15 минути дали някой е заразен с коронавирус.

Експертите твърдят, че тестовете за антитела са от ключово значение при планирането на решение за облекчаване на карантината и социалната изолация и за измерването на големи слоеве от населението за потенциално изграден имунитет. 

Антитела могат да се открият в човешкия организъм месеци и дори години след като той е преболедувал.

 

още от COVID-19