Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

СЗО: Цифрите не лъжат, битката трябва да започне сега!

Guliver/Getty Images

Страните, които са най-засегнато от коронавирусната пандемия "да се събудят и да започнат битка, защото цифрите не лъжат", призова СЗО.

"Наистина е време страните да се вгледат в цифрите. Моля ви, не пренебрегвайте онова, което те казват", заяви на пресконференция Майкъл Райън, отговарящ за извънредните ситуации към СЗО, цитиран от международните осведомителни агенции.

"СЗО разбира, че има много основателни причини страните да искат да вкарат икономиките си отново в релсите, но те също така не трябва да пренебрегват проблема, той няма да изчезне като с магия. Трябва да започнем битката сега. Трябва да спрем този вирус сега", каза Райън.
Той отчете, че страните са пред труден избор, но те трябва изцяло "да разбият веригите на предаване на заразата, в това число и като приемат мерки за изолация, ако няма алтернативи". 

Според преброяване на Ройтерс заразените с коронавируса по света са вече над 11 милиона. А по данни на СЗО случаите на коронавирус вече са над два пъти повече от случаите на остри грипни заболявания, документирани годишно. Над 520 000 души са починали Ковид-19, като почти една четвърт от смъртните случаи са в САЩ (близо 129 000).

още от COVID-19