нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тръмп: Ако не бяхме взели правилните мерки срещу коронавируса в САЩ щяха да починат 2,5 млн. души

Снимка: Guliver / Getty images

Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери, че ако не са били правилните действия, предприети от неговата администрация, 2,5 милиона души са щели да починат в страната от новия коронавирус, предаде ДПА.

Тръмп каза това пред репортери в Белия дом вчера - деня, в който университетът "Джонс Хопкинс" съобщи, че броят на смъртните случаи в Съединените щати - най-тежко засегнатата от пандемията държава, - е надхвърлил 200 хиляди, информира БТА.

Мнозина в САЩ са недоволни от реакцията на администрацията. Президентът, който се бори за преизбиране през ноември, обаче заяви, че неговият отговор на практика не е имал недостатъци, и обвини медиите за негативните настроения.

"Мисля, че това е безобразие, ако не бяхме направили нещата както трябва и по правилния начин, щяхме да имаме 2,5 милиона смъртни случая", увери Тръмп.

Американският президент отново обвини Китай за пандемията. "(Китайците) трябваше да спрат (коронавируса) на тяхната граница", аргументира се той.

По-рано вчера, в изказването си по време на общополитическите дебати на годишната сесия на Общото събрание на ООН, Тръмп заяви, че Китай, където новият вирус се появи в края на миналата година, трябва да бъде държан отговорен за пандемията.

още по темата
още от COVID-19