Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Унгария удължи националната карантина за неопределено време

Снимка: Guliver/Getty Images

Унгария удължава за неопределено време националните ограничителни мерки с цел да се забави разрастването на заразата от коронавируса, обяви днес премиерът Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс. Той призова гражданите да спазват наложените ограничения въпреки великденските празници.
До момента в страната са регистрирани 980 заразени с коронавируса и 66 починали от инфекцията. Главният здравен инспектор на страната, съобщи, че над 100 души са били заразени с вируса в старчески дом в Будапеща. 5 от тях са починали. Правителството признава, че броят на реалните случаи вероятно е много по-висок, отбелязва БТА.
Въведените миналия месец ограничения, включващи най-вече строги рестрикции за излизане навън и вечерен час, трябваше да изтекат точно по Великден, когато унгарците традиционно се събират семейно. "Този Великден ще бъде различен", каза Орбан във видеообръщение, записано в кабинета му и качено на страницата му във Фейсбук. "Ограниченията за вечерния час са разумни и успешно забавят разпространението на епидемията."
Правителството ще разглежда необходимостта от продължаване на мерките всяка седмица, каза Орбан и добави, че на местните власти ще бъде разрешено да налагат специални рестрикции с оглед защитата на населението в съответните райони.

още от COVID-19