нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Увеличават броя на леглата в столичните болници за пациенти с COVID-19

Снимка: Shutterstock

От днес се увеличава броят на леглата в столичните болници за лечение на пациенти с COVID-19, съобразно Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19 - 4-то ниво. Това се посочва в заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция, публикувана на интернет страницата на институцията. 

В София общият брой на леглата за лечение на заразени с коронавирусна инфекция, предвиден за 4-то ниво на заболеваемост, е 1682, като 286 от тях са за пациенти, нуждаещи се от интензивно лечение. 

От общия брой предвидени легла за лечение на деца /педиатрични легла/ са предвидени 2 в болница "Пирогов", 10 - в Специализираната болница за активно лечение по паразитни и инфекциозни болести "Проф.Иван Киров", 1 - в болница "Токуда", 4 - в болница "Лозенец", 8 - в болница "Здравето - 2012", 3 - в Специализирана болница за активно лечение по детски болести "Проф. Иван Митев". 

Две неонатологични легла - за лечение на бебета, заразени с инфекцията, са предвидени в болница "Лозенец", две в Първа АГ-болница "Св. София", две в Специализирана болница за активно лечение по детски болести "Проф. Иван Митев". 

още от COVID-19