нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Задължителна 10-дневна карантина за всички, пристигащи от Африка

Мениджър Нюз

Изискване за поставяне под задължителна 10-днева карантина за пристигащи от държави и територии в Африка е в сила от 00:00 часа на 13 март. То е въведено с заповед на здравния министър, отнасяща се за "всички лица, на които е разрешено влизането в страната и които пристигат от държави и територии в Африка".

Няма да се допускат изключения за отмяна на карантината дори и при предоставяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизането в България PCR тест, става ясно от заповедта.

Карантината ще се отменя при изтичане на 10-дневния срок и представяне на отрицателен резултат от проведено на 10-ия ден от карантината изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19. Резултатът трябва да се представя на директора на регионалната здравна инспекция, който е издал предписанието, гласи разпореждането. 

Новата заповед със сигурност ще засегне българските туристи, които се прибират от почивки на екзотични дестинации като Занзибар - една от най-посещаваните от българи за ваканция в момента държава.

още от COVID-19