нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Първата бутилка от 100% рециклирана пластмаса се появи в семейството на Нестле

Иновацията към момента е предназначена за бутилките от 1,5 литра, но се очаква до края на годината да бъдат обхванати и бутилките от 500 мл.

Марката минерални води Валверт пуска на пазара първата за Нестле в Европа бутилка, изработена изцяло от рециклирана пластмаса.  Иновативната разработка се отнася за бутилките от 1,5 л. за момента и е стъпка напред към изпълнението на ангажимента на Нестле да увеличи съдържанието на рециклирана пластмаса в своите бутилки вода до 35% в световен мащаб до 2025 г.

Валверт използва вече употребявани бутилки за производството си и не създава нова пластмаса. Марката залага на висококачествена рециклирана пластмаса, която е необходима за бутилираната вода. Това ще позволи много скоро бутилката от 500 мл. също да бъде направена изцяло от рециклирана пластмаса, плановете дори са това да се случи до края на тази година

Бутилка от 100% рециклирана пластамаса е пример за кръгова икономика и със сигурност ще промени напълно пазара, вярва, Емануел Руфат, генерален мениджър на Nestlé Waters Benelux.

още от Екология