нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Якета от 100% рециклиран материал в новата колекция на Lidl

Снимка: Lidl

Якета от 100% рециклиран материал са част от новата колекция есен-зима, която Lidl включва в асортимента си за първи път. Колекцията е за цялото семейство – от бебета до XXL размери – и може да бъде намерена във всички магазини на вериката от четвъртък, 24 септември. Еко моделите са изработени по технологията Bionic Finish Eco, която предотвратява задържането на вода и петна по текстила.

Еко артикулите в колекцията са създадени с мисъл за природата и са сертифицирани като продукти от устойчиво производство. Логото на Global Recycling Standard, което може да бъде открито върху част от изделията, потвърждава прозрачността на процесите в производствената верига и гарантира, че висококачественото ватиране е от 100% рециклиран материал, а импрегнирането на текстила е направено по технология, щадяща околната среда.

Колекцията се отличава с олекотени и издържани в модерните за сезона цветове. В допълнение към мъжката и дамска колекция, компанията предлага и серия разноцветни бебешки космонавти, детски и тийнейджърски модели.

Якетата от 100% рециклиран материал са втори такъв артикул в асортимента на веригата, след като преди месец тя представи и първите си спортни обувки с текстилна част, произведена от 100% рециклирана пластмаса.

"Това е поредната продуктова иновация от политиката на Lidl в тази посока, част от международната стратегия REset Plastic на групата Шварц.“, коментира Елица Георгиева, ръководител „Корпоративни комуникации“ в Лидл България.

Стратегията REset Plastic е фокусирана върху избягването и намаляването на употребата на пластмаса, включително промяна на опаковки, рециклиране, инициативи, свързани с почистването на водни басейни, и разработването на иновации. Тя намира реално изражение и в подобни нововъведения при продуктите. Така например, 25% от рециклираната пластмаса, използвана за серията обувки на Lidl е от стари пластмасови (PET) бутилки, събирани от плажове и крайбрежни райони, което предотвратява попадането им във водните басейни.

 

още от Екология