Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ален Делон бе удостоен с почетна Златна палма в Кан (видео)

Снимка: Getty Images/ Guliver

Френската филмова звезда Ален Делон бе отличен със Златна палма по време на филмовия фестивал в Кан за постиженията на цялостната му кариера. Ален Делон се просълзи докато получаваше отличието, което му бе връчени въпреки протестите на феминистки асоциации, предаде Euronews. Той благодари на публиката, с която искаше да се сбогува.

"Отдавна не съм се плакал", каза 83-годишният актьор, докато получаваше престижното отличие от дъщеря си Анушка под гръмките аплодисменти на публиката.

В препълнената зала в присъствието на френския министър на културата Франк Ристер, президента на фестивала Пиер Лекюр и фестивалния директор Тиери Фремо публиката бе приканена да носи значки с думата "звезда", напомнящи онази, която актьорът носеше на фестивала през 2007 г. "За мен тази чест е донякъде като отдадена посмъртно, но я получавам приживе - отбеляза Делон. - Ще си тръгна, но не и без ви благодаря. Ако съм знаменитост, това дължа единствено на вас", каза още Ален Делон, цитиран от БТА.

Той допълни, че мисли също за двете жени в живота си, актрисите Мирей Дарк и Роми Шнайдер.

Присъждането на приза предизвика полемики в началото на кинофестивала. Феминистки обвиниха известния актьор, че е "расист, хомофоб и женомразец".

още по темата
още от Екран