Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

БНТ ще предава на живо кралската сватба

101

Снимка: Guliver / Getty Images

Кралската сватба на годината между британския принц Хари и годеницата му Меган Маркъл предстои на 19 май (събота) и който иска да я гледа, може да го направи по БНТ1.

Обществената медия ще излъчи на живо церемонията, която ще се състои в параклиса „Сейнт Джордж“ в двореца Уиндзор. Традиционната тържествена обиколка с кралската карета ще бъде из улиците на градчето.

Журналистите Милена Цветанска и Георги Любенов ще бъдат водещи на специално българско студио „Кралската сватба“, което ще започне в 13:55 часа.

Подробности за церемонията и изискванията на протокола ще бъдат обсъдени с експерта в тази област Мария Конакчиев, а детайлите в облеклото и стила на високопоставените гости ще следи главният дизайнер на БНТ Ина Исса.

Бляскавото събитие ще бъде разгледано и в контекста на помрачените политически перспективи за Великобритания с политолога Ана Динкова и ПР специалиста Любомир Аламанов. Разговорът в студиото ще бъде допълнен с малко известните факти около дългоочакваното светско събитие от преводача Сабрина Хил и главния редактор на сп. „Hello“ Инес Павлова.

В специално интервю от Лондон, световноизвестният български цигулар Васко Василев ще разкаже за своите срещи с членове на кралското семейство и защо хората днес все още имат нужда да вярват в приказки. Един от най-успелите журналисти във Великобритания, работил дълги години за ВВС, българинът Огнян Бойчев също ще се включи на живо от английската столица с разказ за британците, които се готвят за Брекзит, докато празнуват кралската сватба.

Водещите на специалното студио ще припомнят на зрителите невероятната история на крал Едуард VIII, който абдикира в името на любовта си към американката Уолис Симпсън. Обществената телевизия ще покаже и кои са другите жени без кралска кръв, подобно на Меган Маркъл, които са ставали част от благороднически фамилии.

още от Екран
19
Събота
Януари