Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Британско таблоидно ТВ предаване слиза от екран след смъртта на гост

334

Британското ТВ предаване "Шоуто на Джеръми Кайл" слиза от екран след 14 години на излъчване заради смъртта на гост, предава Би Би Си.

Шоуто, което бе излъчвано по канала ITV от 2005 г. насам, е свалено след, по думите на изпълнителния директор на ITV Каролин Маккал, "развитието на последните събития". 

При тях гост на предаването на име Стивън Даймънд бе намерен мъртъв в дома си на 9 май след като участва седмица по-рано и бе подложен на детектор на лъжата. Епизодът е бил записан за излъчване предварително и е бил по темата за изневярата. Член на публиката, който е присъствал по време на записа, е разказал пред Би Би Си, че Даймънд е паднал на земята и се е разридал след като се провалил на теста на детектора. 

Използването на детектор на лъжата е честа практика в таблоидното предаване, заради която след това са показвани спорове между партньори и членове на семейства. Критиците на детектора смятат, че той подлага под стрес уязвими хора, които се съгласяват да участват в ТВ шоу епизоди, но често са зависими или имат психични проблеми, поставяйки ги под вниманието на една публична платформа до степен, която може и да не са очаквали. 

 

още от Екран