нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тази година „Оскар“-ите ще са като филм

Филмовото събитие, което ще се проведе на 25 април, ще бъде преобразено. Снимка: LanKS / Shutterstock

Тази година церемонията по връчването на наградите "Оскар" ще се разиграе досущ като филм, обявиха продуцентите на шоуто. Нещо повече - маските против коронавируса ще имат ключова роляв него.

Това, което ще се случи на церемонията, няма да прилича на нищо, което е правено досега, обеща на пресконференция режисьорът Стивън Содърбърг - един от тримата продуценти на събитието. По-голямата част от нея няма да се проведе в театрална зала с над 4000 гости, водещи имена в кино индустрията, а в гарата "Юнион стейшън" - една от най-обичаните сгради в Лос Анджелис, построена в стил ар деко и послужила за декор в множество филмови продукции, включително „Блейд рънър“ и „Пърл Харбър“.

Речите на победителите няма да бъдат ограничавани както досега до 45 секунди. Вместо това „ги окуражихме да разкажат история, да кажат нещо лично“, обясни Содърбърг, допълва БНР. На въпроса какви маски ще бъдат използвани, режисьорът мистериозно посочи, че маските ще играят важна роля в историята.

За да подготвят събитието, продуцентите са се консултирали с епидемиолози, с които Содърбърг е работил преди 10 години при създаването на филма „Заразяване“. В него опасен вирус поразява целия свят подобно на коронавируса в момента.

Сред звездите, които ще обявяват победителите в категориите, ще бъдат Харисън Форд и Брад Пит. Те ще играят себе си или някаква версия на себе си, обясни Содърбърг.

още от Екран