нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Чернокож хобит ще се появи в сериала "Властелинът на пръстените"

Актьорът Лени Хенри, който ще е първият чернокож хобит в екранизация на "Властелинът на пръстените". Снимка: Getty Images

Британският чернокож актьор Лени Хенри ще играе хобит в предстоящия сериал „Властелинът на пръстените“, продуциран от Amazon. За предстоящата роля разказа самият актьор в радиоефира на Би Би Си.

Така, за първи път в поредица от произведения, базирани на творбите наТолкин ще се появи чернокож хобит. „Аз съм черен хобит, това е страхотно“, заяви Хенри. В интервюто си той споделя още, че поредицата „Властелинът на пръстените“ е мащабен проект, в който участват голям брой професионалисти.

Авторите на сериала намекватт, че в бъдещата поредица черните хобити ще се появят като коренното население на страната Шир. Според Хенри екранизирането на целия сюжет на новия сериал може да отнеме десет години, защото е базиран на „Силмарилион“ - предистория на „Властелинът на пръстените“ и творба с много събития.

Премиерата на първия епизод от сериала, базиран на епичния роман на Толкин и филмовата трилогия на Питър Джаксън „Властелинът на пръстените“ е планирана за 2 септември, 2022 г. А феновете вече отправят препоръки към създателите да избягват препратки към актуални политически тенденции.

още от Екран