нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Даниел Крейг вече има звезда на Алеята на славата

Getty Images

След официалното сбогуване с ролята си на Джеймс Бонд по време на премиерата на „Смъртта може да почака“, Даниел Крейг се сдоби със звезда на Алеята на славата в Холивуд.

В продължение на 15 години актьорът бе ангажиран с пресъздаването на образа на агент 007. Звездата му е с номер 2704 и е разположена в раздел „Кино“, съобщават в сайта на Алеята на славата.

„Даниел Крейг е британска културна икона, както и Джеймс Бонд… Ние сме развълнувани да поставим неговата звезда до звездата на друг известен актьор, който също изобразява Джеймс Бонд – Роджър Мур“, коментира продуцентът на Алеята на славата в Холивуд, Ана Мартинес.

На официалната церемония, редом със самия Крейг, присъстваха продуцентите на „Смъртта може да почака“, както и Рами Малек, който е част от актьорския състав.

Догодина актьорът се връща на Бродуей с роля в пиесата „Макбет“. 15-седмичната продукция ще бъде режисирана от Сам Голд. Един от най-големите му успехи там е от 2013 г., когато участва в пиесата „Предателство“. За 14 седмици тя печели 17.5 млн. долара.

още от Екран