Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Джордж Р. Р. Мартин представя нов сериал по своя новела (видео)

107

© George RR Martin, Macmillan

Докато чакаме Джордж Р. Р. Мартин да завърши поредицата "Песен за огън и лед" можем да хвърлим поглед на най-новия сериал, създаден по негова новела.

Филмът "Nightflyers" е фантастична история, която се развива в космоса. Сюжетът е базиран на новела, която Мартин издава през 1980 г. Историята веднъж вече е екранизирана като нискобюджетен филм със същото заглавие от 1987 г. Сега тя е възродена от американския телевизионен канал SyFy.

Още миналата година писателят сподели в своя блог, че е планирано сериалът да тръгне по екраните през юли и да се разпространява от SyFy в САЩ и на Netflix по целия свят.

"Nightflyers" е психологически трилър, който се разгръща в бъдещето през 2093 г. . Екип от осем учени и един мощен телепат пътуват до края на Слънчевата система, с надеждата да се докоснат до извънземен живот. Но когато на кораба започват да се случват ужасяващи събития, се надига параноя и да се преживее пътуването се оказва по-трудно, отколкото някой е очаквал.

Самият Мартин описва "Nightflyers" като "психо в космоса". Типично в негов стил, много от главните герои намират смъртта си. 

"Четох пилотния проект и макар да се отклонява значително от новелата ми в някои детайли, същността на историята остава същата", коментира Мартин и допълва: "Има значителен бюджет, който да позволи да се създаде шоу, което да изглежда толкова добре, колкото очаква модерната публика."

"Nightflyers" се очаква да бъдат пуснат по-късно тази година. Да видим трейлъра.

още от Екран
19
Събота
Януари